Over mij

foodfotografie - Wendy Mijnheer at work

Op deze pagina kan je kennis maken met de vrouw achter de camera! Mijn naam is Wendy en zoals je ziet op de foto hierboven zijn mijn camera en ik onafscheidelijk.

Digitale fotografie is al mogelijk sinds 1981. Eén jaar voor mijn geboorte… Uiteraard waren digitale camera’s toen nog niet voor het grote publiek weggelegd. In mijn jeugd schoot ik foto’s waarna ik de rolletjes liet ontwikkelen bij het Kruidvat. Die ene week in spanning verblijven of je foto’s gelukt zijn lijkt heel lang geleden.
Verder heb ik nog een tijdje gefotografeerd met de spiegelreflexcamera van mijn vader. Maar mijn eerste goede digitale camera kocht ik pas toen ik een jaar of 19 was en fotograferen steeds leuker begon te vinden.

De echte “grote” doorbraak kwam echter pas in 2012 toen ik mijn website www.paleo-lifestyle.nl begon. Een website die voornamelijk draait om voeding. De recepten op mijn site wilde ik natuurlijk wel een beetje mooi op de foto zetten en ik kocht mijn eerste digitale spiegelreflexcamera. Maar het werken hiermee is toch heel wat anders dan een standaard digitale camera.
Een fotocursus volgende dus al snel. Ik heb in die tijd veel boeken en tijdschriften gelezen en overlegd en gepraat met andere fotografen. Maar bovenal heb ik heel veel geoefend en gespeeld met de camera om zo een eigen stijl te ontwikkelen. Het resultaat zie je op mijn website.
Inmiddels heb ik wel geleerd dat het fotograferen van voeding een vak apart is en echt niet zo makkelijk is als het lijkt. Hier ligt dan ook mijn grote passie. Er is niets leuker dan een gerecht te fotograferen op een manier dat de kijker het water direct in de mond loopt. Maar ook het fotograferen van dieren en natuur vind ik geweldig.

Heb jij iets dat op de foto moet?
Aarzel niet en neem contact met mij op. Ik leg met mijn onderwerpen altijd met veel plezier vast.
Wendy Mijnheer | Lifestyle Photography